Få koll på det senaste inom solenergi och energilagring
N Y H E T E R
Ett steg närmare hållbara samhällsfastigheter
Den första av tre samhällsfastigheter har färdigställts med solceller. När alla tre fastigheter är klara kommer den totala kapaciteten att uppgå till 250 kW. Uppgraderingen gör fastigheterna mer energieffektiva och självförsörjande, vilket minskar både kostnader och klimatpåverkan. De två sista färdigställs före årsskiftet.

EU antar historiska regler för att omvandla byggnader till nollutsläppsbyggnader
EU har nyligen antagit banbrytande regler för att bekämpa klimatförändringar och främja energieffektivitet. Dessa regler är en del av den övergripande strategin för att minska växthusgasutsläpp och energifattigdom inom unionen. En av de viktigaste punkterna i denna strategi är kravet på att alla nya byggnader ska vara nollutsläppsbyggnader senast 2030. Detta innebär att byggnaderna inte ska ha några nettoutsläpp av växthusgaser från energianvändning och drift.

Solenergi i EU: Marknadsutsikter
Solenergi fortsätter att imponera med sin tillväxt inom EU under 2023, och förväntas fortsätta växa starkt. En ny rapport från Solar Power Europe ger nya estimat för branschens framtid.

Europaparlamentet Eniga om EU:s standard för solenergi: En Milstolpe för Förnybar Energi
Under veckan antog Europaparlamentet den europeiska solstandarden inom ramen för Europaparlamentets Direktiv om Byggnaders Prestanda. Den nya lagen kommer att kräva solenergiinstallationer på byggnader över hela Europeiska unionen. Detta innebär att solenergiinstallationer måste integreras i byggnadsarbeten, och offentliga organ måste retroaktivt installera solcellspaneler på sina byggnader, vilket successivt träder i kraft från 2026.

IEA-rapporten om Förnybar Energi: Framtida Möjligheter och Utmaningar
IEA-rapporten, som refereras av Supermiljöbloggen, ger en inblick i den dynamiska utvecklingen inom förnybar energi. Genom en detaljerad analys belyser rapporten både de stora möjligheterna och utmaningarna i sektorn.

Maximera Fördelarna för Ditt Företag med Energilager och Solenergi
Energilager och solenergi fortsätter att vara en kraftfull kombination för företag som siktar på en hållbar framtid. Trots de senaste förändringarna i marknaden där privatkunder möter vissa utmaningar, öppnar detta upp nya möjligheter för företag som investerar i denna teknik.

Gröna Investeringstrender 2024 - Vad definierar det nya året?
Året 2024 bjuder på betydande framsteg och förändringar inom grön teknologi där företag nu växlar upp för att bana väg mot en ännu effektivare framtid. Läs mer om de trender som förväntas definiera Greentech-marknaden detta år.

Batterier, ett naturligt steg för ett hållbart energisystem.
Det är svårt att ignorera hur aktuellt energilagring är just nu med tanke på hur många fastighetsägare och företag som väljer att investera i batterier. Detta främst för att stödja Svenska kraftnät, men det är lätt att glömma funktionerna som definitivt gör dem till en säker investering för framtiden.

Uppdaterade direktiv för energieffektivitet från Europeiska kommissionen
Det reviderade EU-direktivet från 2023 kräver att Sverige minskar energiförbrukningen med 11,7% till 2030. Det betonar energimedvetenhet, förnybar energi och minskat fossilbränsleanvändning. Krav på energirevision och övervakning av datacenterinförs för att främja hållbarhet. Sveriges utmaning är att fördubbla energieffektiviteten och spara ca 10 TWh per år. Det är avgörande för att möta klimatmålen och skapa en hållbar energiframtid.

Lösningar för Trängsel i Elnäten: Optimerad Integration för Solel
Sverige har upplevt en imponerande tillväxt inom solenergisegmentet, där fler inser de ekonomiska fördelarna med egen hållbar el. Utmaningen är trängsel i elnäten, ett hinder för solcellinstallationer. Lösningen? Ökad styrbarhet och energilagring, en framtid där flexibilitet värdesätts och syns på elräkningen.

Nytt genombrott inom vattenkraft: Pumpad lagring ersätter stora dammar
Pumpad lagring ersätter stora dammar för vattenkraft, främst i Kina och andra länder med ökande förnybar energi. Run-of-river anläggningar blir vanliga i bergiga områden för mindre miljöpåverkan. Konventionella dammar minskar på grund av ineffektivitet och miljörisker.

Effektiv energilagring: Nordisk metod för optimal dimensionering godkänd
Svenska Kraftnät har tagit ett betydande steg framåt inom energilagring med godkännandet av en gemensam nordisk metod för optimal dimensionering av energilagringskapaciteten

Energilagring för en hållbar framtid: EU:s fokus på minskning av koldioxidutsläpp
I en tid då behovet av hållbar energi och minskade koldioxidutsläpp är mer påtagligt än någonsin, fortsätter EU att ta steg mot en koldioxid-effektiv framtid genom att främja energilagring som en kritisk komponent.